Tom Widenius, lääketieteellinen johtaja

 

Koulutus

Valmistunut Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi 1986
Lääketieteen tohtori 1990
Sisätautien erikoislääkäri 1998
Kliinisen hematologian erikoislääkäri 2002

Työtehtävät

Terveyskeskuslääkäri 1986-1991, Vantaa
Sairaalalääkäri 1991-2001, HYKS
Osastonlääkäri 2002, HUS, Hematologian klinikka, Jorvin sairaala
Osastonlääkäri 2003-2008, HUS, Hematologian klinikka, Meilahden sairaala
Osastonylilääkäri (ma) 2008-2012, HUS, Hematologian klinikka, Peijaksen sairaala
Ammatinharjoittaja Docrates-sairaalassa vuodesta 2009
Kokoaikainen yksityislääkäri lokakuusta 2012 alkaen: vastaanottotoimintaa Docrates Syöpäsairaalassa, Lääkärikeskus Aavassa ja Terveystalossa. Vuodesta 2020 lähtien vastaanottoa ainoastaan Foibos klinikassa.

Muuta

Tieteellisiä julkaisuja alkoholifysiologiasta, naudan spesifisten vasta-aineiden käytöstä infektiosairauksien hoidossa, kivun lievityksestä hematologisilla potilailla ja kroonisesta lymfaattisesta leukemiasta.

Minulla on pitkä kokemus lääkärinä Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa ensin erikoistuvana sairaalalääkärinä sisätautiklinikalla vuosina 1991-2001 ja erikoislääkärinä vuosina 2002-2012 hematologian (veritaudit) klinikalla. Hematologian klinikalla Tom perehtyi etenkin pahanlaatuisten veritautien kuten leukemioiden, lymfooman (imusolmukesyöpä) sekä myelooman hoitoon. Viimeiset neljä vuotta hän työskenteli osastonylilääkärinä Peijaksen sairaalassa.

Syksyllä 2012 siirryin kokonaan yksityissektorille ja olen tästä lähtien toiminut yksityislääkärinä aluksi ammatinharjoittajana Suomen ja koko Pohjoismaiden ainoassa yksityisessä syöpäsairaalassa Docratesissa jossa hoidin pääasiassa hematologisia potilaita. Marraskuussa 2012 perustin yhdessä vaimoni Eija Wideniuksen kanssa yksityisen, erikoislääkärijohtoisen kotisairaanhoidon palveluita tarjoavan yrityksen, Foibos Oy:n. Vuoden 2019 syyskuussa Foibos avasi erikoislääkärivastaanoton, Foibos Klinikan, jonka pystymme vastaamaan lisääntyvään palvelujemme kysyntään sekä tarjoamaan entistä monipuolisempia palveluita potilaillemme.

Eija Widenius, sairaanhoitaja

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja (AMK). Olen työskennellyt koko työurani terveydenhuollossa, Hyks:ssa, yksityissektorilla ja perusterveydenhuollossa eri työtehtävissä. Hoivayrittäjänä olen toiminut vuodesta 2004 ja vuodesta 2012 Foiboksessa. Minulla on vuosien kokemus yksityisestä kotisairaanhoidosta. Työn ohella olen hankkinut lisäosaamista saatto-, kivun- ja lääkehoitoon. Olen valmistunut lymfaterapeutiksi vuonna 2015.

Kotona tapahtuvassa sairaanhoidossa on hienoa se että, asiakkaan yksilölliset tavat ja tottumukset voidaan ottaa paremmin huomioon kuin sairaalaolosuhteissa. Kotiin annettava hoito on mielestäni aidosti asiakaslähtöistä koska se voidaan joustavasti räätälöidä asiakkaille sopivaksi heidän toiveitaan kuunnellen, kunkin henkilökohtaisen ja sairauden hoidon vaatiman tarpeen mukaan. Hoitaja on kotona vain yhtä asiakasta varten, läsnä ja lähellä. Läheisten merkitys kotisairaanhoidossa on suuri, he mahdollistavat sairastamisen kotona kotisairaanhoidon rinnalla. Monille on tärkeää, että he saavat pitää sairastuneen perheenjäsenen mahdollisimman pitkään kotona. Räätälöidyn kotisairaanhoidon myötä tämä on mahdollista. Kokemukseni kotisairaanhoidosta vuosien varrella ovat olleet antoisia ja haluan edelleen jatkaa tätä arvokasta työtä. Nyt lisäksi otan innolla vastaan Foibos Klinikan mukanaan tuomat uudet haasteet.