Foibos Klinikka

Foibos klinikka on avattu syyskuussa 2019 Helsingin Kruununhakaan. Klinikassa toimii erikoislääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto. LT Tom Widenius on erikoistunut sisätauteihin ja kliiniseen hematologiaan. Hänen osaamisalueeseen kuluvat monien sisätautiongelmien, kuten kilpirauhassairauksien, erilaisten yleisoireiden (kuume, tahaton laihtuminen, yöhikoilu, ripuli, ja väsymys), veritautien (anemia, muut verenkuvamuutokset ja pahanlaatuiset veritaudit) sekä raudanpuutteen diagnostiikka ja hoito.

Sairaanhoitajan vastaanotolla voimme antaa erilaisia lääkehoitoja kuten suonensisäisiä antibiootteja, verituotteita sekä rautainfuusioita.

Foibos Kotisairaala

Foibos Kotisairaala tarjoaa erikoislääkärijohtoisia kotisairaalapalveluita, esimerkiksi erilaisia syöpähoitoja läpikäyville potilaille. Syöpähoidot sairaalassa ovat usein raskaita ja joskus pitkiäkin ja muuttavat potilaan elämänrytmin kokonaan. Foibos Kotisairaala on olemassa, jotta potilas voisi halutessaan olla sairautensa aikana mahdollisimman paljon kotona.

Kotiin tuodut tukihoidot parantavat toipumisen edellytyksiä ja antavat myös läheisillesi mahdollisuuden elää tiiviimmin mukanasi sairauden aikana. Tällaisia tukihoitoja ovat esimerkiksi verikokeiden ottaminen, koetulosten tulkinta, suonensisäiset antibioottihoidot, verituotteiden antaminen, suonensisäisen ravitsemus ja potilaan voinnin seuranta.

Varsinkin pitkäkestoisten syöpähoitojen aikana hoitoympäristön merkitys korostuu. Kotona ruoka maistuu paremmin, omista arkirutiineista on mahdollista pitää kiinni ja läheisten ihmisten tuki on helpommin saatavilla. Myös infektioriskit kotona ovat vähäisemmät kuin sairaalassa. Elämä sujuu niin normaalisti, kuin vallitsevassa tilanteessa vain on mahdollista.